Facebook weet binnenkort waar u naar kijkt en luistert

Michael Ilegems Chef van Knack Focus en KnackFocus.be

Er wordt weldra een functie toegevoegd aan de Facebook-app. Die kan, via de microfoon van uw smartphone, de muziek waar u naar luistert en de tv-series waar u naar kijkt, herkennen.

Facebook heeft een nieuwe, Shazam-achtige functie voor zijn iOS- en Android-app aangekondigd. Die scant, indien u de functie inschakelt, het geluid in uw omgeving via de microfoon van uw smartphone, om de muziek waar u naar luistert of de tv-programma’s die u bekijkt te kunnen herkennen. Die informatie wordt, samen met een preview van 30 seconden, toegevoegd aan uw statusupdates – u kunt ze echter ook gewoon uit de Facebookposts verwijderen.

Facebook zou via zijn geluidsherkenningstechnologie miljoenen liedjes en tv-programma’s van 160 verschillende zenders kunnen identificeren. Als u een serie aan het bekijken bent op tv, weet de sociale netwerksite zelfs exact aan welke aflevering van welk seizoen u toe bent. Facebook lijkt erop gebrand om de nieuwe tweede schermapp bij uitstek te worden.

De sociale netwerksite beweert het geluidsmateriaal dat geanalyseerd wordt niet op te slaan op zijn servers en zegt ook dat er geen achtergrondlawaai of gesprekken geïdentificeerd kunnen worden. Ook zouden de entertainmentdata niet gebruikt kunnen worden door adverteerders. Al kan dat in de toekomst “misschien” veranderen, aldus productmanager Aryeh Selekman van Facebook.

De functie zou de komende weken aan de Facebook-app worden toegevoegd.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content