Facebook werkt aan breaking news-app

© Reuters

Een een applicatie binnen Facebook moet het binnenkort voor nieuwssites makkelijker maken om hun publiek sneller te bereiken.

De app valt volgens Business Insider onder Facebook for Business en zit momenteel in een vroege testfase. Nieuwssites kunnen via de tool berichten uitsturen van maximaal honderd tekens en een URL, die bij gebruikers binnenkomt als notificatie. Wie doorklikt komt rechtstreeks op de site van de publicatie terecht.

Facebook zelf geeft geen commentaar op het gerucht. Voor de eindgebruiker zal het gaan om een toepassing binnen Facebook waarbij je zelf partnerpublicaties kan aanduiden en onderwerpen die je wil volgen.

Vandaag kan je al nieuwspublicaties, zoals Data News, volgen op Facebook. Maar omdat je nieuwsoverzicht standaard wordt gefilterd komen niet alle berichten in real time aan, in tegenstelling met Twitter. Dat leidt tot situaties waarbij je ‘breaking news’ vaak uren of soms zelfs een dag later te zien krijgt.

Als de tool populair blijkt, dan kan dat ook een nieuwe bron van inkomsten zijn, mocht Facebook besluiten om ze tegen betaling aan uitgevers aan te bieden. Nieuwspublicaties kunnen zo immers tegen een bepaalde vergoeding hun verhaal snel verspreiden op het sociale netwerk.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content