Facebook wil advertenties verwijderen die oproepen om niet te gaan stemmen

Facebook gaat advertenties die oproepen om niet te gaan stemmen verwijderen. Dat heeft het bedrijf bekendgemaakt in aanloop naar de presidentsverkiezingen in de Verenigde Staten volgend jaar. Het sociale medium gaat de richtlijn vanaf de herfst handhaven.

Met de hulp van artificiële intelligentie wil het bedrijf automatisch advertenties herkennen die oproepen om de verkiezingen te boycotten. Facebook wil dergelijke advertenties niet laten staan omdat die vaak getarget worden op een bepaalde bevolkingsgroep. Advertenties van politieke campagnes of normale berichten worden niet verwijderd als ze oproepen om niet te stemmen.

Het nieuwe beleid moet nog wel beter worden uitgewerkt, laat operationeel directeur Sheryl Sandberg weten in een blogpost. Waarschijnlijk worden de regels voorlopig alleen in de Verenigde Staten ingevoerd.

Daarnaast is ook een taskforce opgericht, om beïnvloeding van de verkiezing te voorkomen. Facebook probeert proactief om inmenging in de verkiezingen vanuit het buitenland te voorkomen, nadat Rusland in 2016 heeft geprobeerd de uitslagen van de verkiezingen te beïnvloeden.

Partner Content