Facebookblokkade voortaan nog makkelijker te omzeilen

- © Inti De Ceukelaire

Belgbook, de site die het voor niet-facebookleden mogelijk maakt om facebookpagina’s te bekijken, breidt uit. Voortaan is er een browserextensie waarmee je ook openbare profielen kan bekijken.

De site die de Aalsterse student Inti De Ceukelaire ontwikkelde wordt door zo’n duizend bezoekers per dag gebruikt. De dienst beperkte zich tot nu toe tot openbare pagina’s. Maar nu is er een browserplugin waarmee ook profielen van personen kunnen worden bekeken.

De Belgbook-plugin is terug te vinden in de Chrome Store. De Ceukelaire kan de blokkade van Facebook omzeilen door met de extensie een cookie te simuleren waardoor Facebook denkt dat je een geldige account hebt. Het gaat dus niet om een VPN maar wel om een functie om met één knop Facebook ook als niet-lid te kunnen bekijken.

De Ceukelaire, die zichzelf als een ethische hacker omschrijft, is ook actief met het rapporteren van veiligheidslekken aan Facebook. Over zijn omzeiler heeft hij naar eigen zeggen nog geen klachten ontvangen van het bedrijf.

Belgbook.be, de voorloper van de extensie, kwam er in nasleep van de keuze van Facebook om openbare pagina’s voor niet-leden te blokkeren. Die zet kwam er nadat een rechter verbood dat Facebook ook niet-leden volgde via cookies.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content