Facebooktopman Mark Zuckerberg verdient 1 dollar per jaar

© Reuters

Facebook-topman Mark Zuckerberg heeft sinds vorig jaar een basissalaris van 1 dollar per jaar. In 2012 bedroeg zijn basissalaris nog ruim een half miljoen dollar.

Facebook-topman Mark Zuckerberg heeft sinds vorig jaar een basissalaris van 1 dollar per jaar. Dat blijkt uit een document van de Amerikaanse beurstoezichthouder.

In 2012 bedroeg zijn basissalaris nog ruim een half miljoen dollar.

Symbolisch

Het salaris van 1 dollar is symbolisch. Vooral topmannen van technologiebedrijven kiezen voor zo’n salaris, omdat ze toch al vermogend zijn en geld verdienen met aandelen in hun eigen onderneming.

Wijlen Apple-oprichter Steve Jobs maakte het 1-dollarsalaris populair. Oprichters Larry Page en Sergey Brin van Google hebben ook zo’n symbolisch loon.

Vermogen

Zuckerberg heeft een geschat vermogen van zo’n 27 miljard dollar (20 miljard euro) en heeft zo’n 20 procent aan Facebook-aandelen in handen.

Vorig jaar kreeg Zuckerberg een totale compensatie van ruim 600.000 dollar voor onder meer reisvergoeding en beveiliging. Het jaar daarvoor was dat nog een kleine 2 miljoen dollar. (Belga/KVDA)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content