Fastned breidt snellaadnetwerk voor elektrische auto’s uit naar België

Laadstation van Fastned langs de autosnelweg in Nederland © Fastned

Fastned breidt zijn netwerk van snellaadstations voor elektrische auto’s uit naar België. De Nederlandse laadpalenexploitant heeft een overeenkomst gesloten met Van der Valk over laadstations op enkele tientallen plekken bij hotels en restaurants van die keten.

Fastned heeft al 63 snellaadstations in Nederland. Dat zijn een soort tankstations, maar dan met laadpalen en stekkers die een hoge capaciteit bezitten. Daarmee kunnen elektrische auto’s relatief snel worden opgeladen.

Het bedrijf heeft de ambitie een Europees netwerk op te zetten. Eerder werd al een samenwerking met Van der Valk aangekondigd in Duitsland. Daar moeten voor het einde van het jaar zes stations verrijzen. Verder heeft het samen met vier andere partijen een aanbesteding gewonnen voor laadstations rondom London.

Bart Lubbers, CEO van Fastned, zegt in een persbericht: “Ik ben ontzettend trots dat Fastned nu in alle omringende landen gaat uitbreiden en daarmee echt een Europese speler wordt. De elektrische auto krijgt hiermee steeds meer vrijheid”.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content