FBI: Patch je WordPress-site voor IS aanvalt

De FBI waarschuwt websitebeheerders die WordPress gebruiken om zeker tijdig te patchen. De Amerikaanse veiligheidsdienst verwacht immers veel digitaal geweld van IS-aanhangers

In de waarschuwing zegt de dienst dat aanhangers van Islamitische Staat voortdurend website defacements uitvoeren. Het gaat daarbij niet om echte leden van de terreurorganisatie, wel om sympathisanten die online schade willen aanbrengen.

Bij een defacement worden één of meerdere pagina’s van een website overgenomen door een hacker. Al moeten we daarbij nuanceren dat een defacement een relatief simpele aanval is en dus niet hetzelfde is als een hack waarbij iemand in de systemen achter de website binnendringt en informatie steelt. In dat opzicht is het vergelijkbaar met iemand die je wagen beklad, maar niet inbreekt.

Maar ondanks die nuancering waarschuwt de FBI wel dat zo’n defacement je klanten of bezoekers (en dus inkomsten) kan kosten. Bovendien kan je site zo misbruikt worden om malware te verspreiden. Regelmatig controleren op updates via de site van WordPress is dus de boodschap om problemen te vermijden.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content