Febelfin: ‘Veiligheid blijft topprioriteit voor Belgische banken’

© belga

‘Veiligheid blijft een topprioriteit voor de Belgische banken. Sinds 2005 hebben we een overlegplatform waarin onder meer ‘best practices’ worden uitgewisseld’, zegt Febelfin in een reactie op het Data News-artikel waarin gewezen wordt op de zwakke beveiliging van een aantal Belgische banken.

‘Wij hebben geen kennis van reële schadegevallen van banken door hackings’, reageert Isabelle Marchand, woordvoerster van de Belgische federatie van de financiële sector Febelfin, op het artikel van Data News waarin securityblogger Yeri Tiete wees op de zwakke beveiliging van een aantal Belgische financiële instellingen tegenover hackings.

‘Wat we wel kunnen zeggen is dat al onze banken topprioriteit geven aan veiligheid. Er is sinds tien jaar, toen het mobiele internetbankieren een hoge vlucht begon te nemen, een overlegplatform waarbij de banken informatie uitwisselen met het oog op het versterken van de beveiliging, in samenspraak met de Nationale Bank.’

Febelfin wijst er voorts op dat de Belgische banken ook regelmatig campagnes voeren om hun cliënten te wijzen op de gevaren van fraude bij internetbankieren. ‘Onder meer dankzij deze campagnes en de verhoogde sensibiliteit van de cliënten voor internetfraude, zoals via phishing, is het aantal fraudegevallen tussen 2013 en 2014 met 85 procent afgenomen’, aldus nog Marchand.

(Belga/MI)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content