Federale politie regionaliseert Computer Crime Unit

© .

De Federal Computer Crime Unit zal haar bevoegdheid van autonoom onderzoek verliezen ten gunste van de regionale antennes, schrijft L’Echo.

De Federal Computer Crime Unit zal haar bevoegdheid van autonoom onderzoek verliezen ten gunste van de regionale antennes. Dat schrijft de krant L’Echo.

Er werd ook beslist om de Centrale dienst voor de beteugeling van de georganiseerde economische en financiële delinquentie (CDGEFID) te ontmantelen, een maatregel die de strijd tegen de financiële delinquentie onthoofdt.

De twee organen zijn gespecialiseerd in de strijd tegen financiële delinquentie. De CDGEFID is onder meer belast met het opsporen van de BTW-fraude, wat volgens L’Echo de jaarlijkse verliezen voor de staat van 1,1 miljard euro in 2001 naar minder dan 20 miljoen euro in 2012 deed dalen.

Verontwaardiging bij onderzoeksmagistraten: ‘Wat gebeurt er bij de federale politie?’

Onderzoeksrechter Michel Claise uit zijn verontwaardiging: “Wat gebeurt er bij de federale politie? Wat gebeurt er bij de FOD Binnenlandse zaken? Gaat het hier om een afbraak? De onderzoeksmagistraten begrijpen niet waarom een nuttig instrument weggehaald wordt. Die decentralisatie is een grap die de situatie waarmee we geconfronteerd zullen worden onwaardig is”.

(Belga/)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content