Festivalgangers verstuurden vijftig sms’jes per dag

Afgelopen zomer stuurde de gemiddelde festivalganger 50 sms’en per dag, blijkt uit gegevens van Mobistar en Proximus. Ook het dataverbruik ging fors de hoogte in.

Uit gegevens van Mobistar en Proximus blijkt dat de gemiddelde festivalbezoeker afgelopen zomer 50 sms’jes per dag. Mobistar registreerde op Pukkelpop zelfs een piek tot een gemiddelde van 82 sms’en per gebruiker. Ook het mobiele gegevensgebruik op de festivalweide gaat fors de hoogte in. De drie gsm-operatoren plaatsen elk hun eigen antennes op de grote festivals, zodat gsm-verkeer mogelijk blijft.

De gemiddelde Mobistargebruiker, zowat 32 procent van de festivalgangers, verstuurde 82 sms’en per dag op Pukkelpop, 57 per dag op Rock Werchter en 48 per dag op Tomorrowland.
Ook bij Proximus werd er duchtig heen en weer ge-sms’t tijdens de festivals, met een dagtotaal van 1.286.500 berichtjes op Pukkelpop, 787.000 op Werchter en 450.500 op Tomorrowland.

Ook het dataverbruik op de zomerfestivals zit in de lift. Op Pukkelpop en Rock Werchter werd respectievelijk 4,30 MB en 5,75 MB per dag gebruikt bij Proximus, drie keer meer als een jaar eerder. Bij Mobistar gaat het zelfs om 8,30 en 6,90 MB per dag. Op Tomorrowland werd het meest gesurft, met respectievelijk 7,74 MB en en 8,40 MB per gebruiker.

Base, de derde grote Belgische operator, geeft geen cijfers over de zomerfestivals. (Belga/MI)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content