Fiasco voor ‘Facebook Phone’

Michael Ilegems Chef van Knack Focus en KnackFocus.be

De HTC First, de eerste smartphone met het Facebook Home-besturingssysteem als standaard, krijgt (voorlopig) geen Europese release wegens een gebrekkige vraag.

Facebook lanceerde begin april Facebook Home, een uitbreiding van het Android-besturingssysteem voor smartphones waarbij statusupdates en foto’s van Facebook centraal komen te staan op het startscherm van je toestel.

De HTC First – een middenklasser met een 4,3 inch-scherm en 4G-ondersteuning – is de eerste smartphone waar Facebook Home standaard op geïnstalleerd staat. Maar dat blijkt vooralsnog geen geweldig verkoopargument te zijn, want er is in de VS nauwelijks interesse voor de ‘Facebook Phone’.

Om die reden blokt Facebook (voorlopig) de uitrol van de smartphone in Europa. De sociale netwerksite wil de nogal negatieve feedback van klanten over Facebook Home eerst verwerken om tot een verbeterde versie van het besturingssysteem te komen. Hierbij zou Facebook meer gaan teruggrijpen naar de vertrouwde Android-omgeving.

Dit wil echter niet zeggen dat Europeanen helemaal geen toegang hebben tot Facebook Home, want de toepassing is ook te installeren op de HTC One X en One+, de Samsung Galaxy S3 en S4 en de Galaxy Note II.

HTC zit in de hoek waar de klappen vallen, want ondanks de positieve kritieken gaat ook de HTC One niet erg vlot over de toonbank – Samsung verkoopt bijvoorbeeld twee keer meer exemplaren van zijn nieuwste toptelefoon Galaxy S4.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content