FIFA geeft vierde bedrijf licentie voor doellijntechnologie

De Wereldvoetbalbond FIFA heeft het Duitse bedrijf GoalControl een licentie toegekend voor doellijntechnologie. Dat maakte GoalControl vrijdag bekend.

GoalControl plaatst 14 camera’s in het stadion om zo de bal in 3D-weergave te kunnen volgen.

Eerder kregen het Duitse bedrijf CAIROS, het Duits-Deense Goalref en het Britse Hawk-eye al een licentie. Bij Cairos en GoalRef wordt er een microchip in de bal geplaatst. Hawk-eye is dan weer het systeem dat in het tennis gebruikt wordt.

Vorige week maakte de FIFA bekend dat er volgend jaar doellijntechnologie zal worden gebruikt tijdens het WK in Brazilië. Met welk systeem dat zal gebeuren, ligt nog niet vast. Met CAIROS, GoalRef, Hawk-eye en GoalControl zijn er voorlopig vier kandidaten die hun technologie mogen aanbieden. De FIFA hoopt het winnende systeem volop te kunnen testen tijdens de Confederatiebeker die in juni in Brazilië wordt gespeeld.

FIFA-voorzitter Sepp Blatter heeft zich altijd verzet tegen de introductie van doellijntechnologie in het voetbal maar keerde zijn kar na de niet-toegekende treffer van Frank Lampard op het WK 2010 tegen Duitsland. (Belga)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content