Fifthplay sluit distributiedeal met Tech Data

Voor de distributie van zijn eerste product ‘home monitor’ heeft de start-up Fifthplay een distributieovereenkomst met Tech Data afgesloten.

Voor de distributie van zijn eerste product ‘home monitor’ heeft de start-up Fifthplay een distributieovereenkomst met Tech Data afgesloten.

“Fifthplay heeft ervoor gekozen om zelf geen logistiek departement uit te bouwen en dit volledig uit te besteden aan Tech Data. Door niet zelf te investeren in een logistiek apparaat, kunnen we ons concentreren op onze go-to-market-strategie en support aan de resellers. Voor Tech Data is fifthplay dan weer een interessante poort naar de “home services” markt”, aldus Kris van Daele, chief channel officer van fifthplay, in een persbericht.

Fifthplay is een start-up die ip-gesteunde diensten ter beschikking wil stellen via één door henzelf ontwikkelde ‘gateway’. Het bedrijf is pas officieel uit de startblokken geschoten. Met het eerste product dat op de markt komt, de Fifthplay home monitor, wordt de gateway gekoppeld aan bewakingscamera’s, waardoor de gebruiker van op afstand zijn huis in de gaten kan houden.

In een later stadium is het de bedoeling dat derde partijen zoals domoticaleveranciers, retailers of zorgverstrekkers de gateway gebruiken om een woning ‘virtueel te betreden’, en langs deze weg te communiceren met de compatibele toestellen in het huis.

Voor netwerkoperatoren zou het initiatief van Fifthplay interessant kunnen zijn, omdat het bedrijf met een ‘shared revenue’ model gaat werken. Hoe meer diensten er aangeboden worden via de gateway, hoe meer geld de operator binnenrijft, is het achterliggende idee. “In een markt waar de prijs voor een internetconnectie blijft dalen, en waar spelers zoals Skype en Apple TV winst maken op de rug van de operatoren, kunnen wij een verschil maken”, weet directeur Marc Aelbrecht van Fifthplay.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content