Filmstudio gaat achter gebruikers Popcorn Time aan

Popcorn Time © -
Wim Kopinga Freelance journalist

Filmstudio Millennium Films heeft in een Amerikaanse staat Oregon een rechtszaak aangespannen tegen zestien gebruikers van de illegale streamingdienst Popcorn Time.

Het is het een van vele voorvallen rond de streamingdienst in korte tijd. Eerder gingen filmmakers achter gebruikers aan en kondigde de Noorse overheid een verrassing aan voor gebruikers aan.

De gebruikers worden verdacht van het downloaden en het verspreiden van de film Survivor, die eerder in 2015 uit kwam en onder meer Pierce Brosnan in één van de hoofdrollen had.

Bij Popcorn Time, een illegale vorm van Netflix, stellen downloaders van films en series ook automatisch hun internetverbidning beschikbaar om hetzelfde bestand te upoaden naar anderen. Daardoor zijn gebruikers van Popcorn Time ook automatisch verspreiders van de illegale content.

De studio wil dat de zestien gebruikers de minimumboete van 750 dollar betalen. Het gaat de studio dan ook niet om de boete, maar om de afschrikkende werking die een veroordeling zou moeten hebben. De maximale boete is 150.000 dollar.

Popcorntime.io, een van de verspreiders van het programma, stelde maandag het niet eens te zijn met de aantijgingen van Hollywood. De grote studios moeten volgens hen een wereldwijde streamingdienst beginnen waar alle grote blockbusters beschikbaar zijn. “Mensen zijn bereid te betalen, maar veel van hen weigeren dat momenteel te doen voor een kleine catalogus met allemaal restricties per land”, zeggen de Popcorn Time-makers. “Momenteel vervult piraterij de vraag van veel mensen omdat de industrie tekort schiet bij de overgang naar de moderne tijd. Zo simpel ligt het volgens ons.”

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content