Financial Architects landt in Dubai

Stefan Grommen Stefan Grommen est rédacteur de Data News.

Het Belgische Financial Architects, gespecialiseerd in software voor de financiële sector, heeft een kantoor geopend in Dubai.

Het Belgische Financial Architects, gespecialiseerd in software voor de financiële sector, heeft een kantoor geopend in Dubai.

Financial Architects, kortweg FinArch, heeft nu naast zijn filialen in de Verenigde Staten, Groot-Brittannië, Luxemburg, Spanje en Singapore ook een uitvalsbasis in Dubai. Het is gevestigd in Dubai Internet City (DIC), een van de grootste ict-clusters van het Midden-Oosten. Het filiaal wordt geleid door Mounir Baccouche, die voordien onder meer general manager was bij EastNets en Ejada, twee lokale systeemintegratoren. Hij heeft ook ervaring in de banksector.

Reden is volgens FinArch zelf de groeiende vraag uit de regio en vandaar een betere lokale aanwezigheid. In deze economisch moeilijke tijden ziet FinArch vooral kansen door de stijgende regelgevende controle op banken in de regio, die samengaat met rapporteringsverplichtingen, beter risicobeheer, nieuwe standaarden, Basel II, en dies meer. FinArch zegt daarvoor de geschikte oplossingen in huis te hebben.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content