Financial Architects wint exportprijs

Stefan Grommen Stefan Grommen est rédacteur de Data News.

Financial Architects, dat software bouwt voor banken, heeft de Leeuw van de Export 2010 gewonnen.

Financial Architects, dat software bouwt voor banken, heeft de Leeuw van de Export 2010 gewonnen.

Met de Leeuw van de Export bekroont Flanders Investment & Trade (FIT) uitzonderlijke exportprestaties in het afgelopen jaar. Dirk De Beule, ceo van Financial Architects, mocht gisteren de prijs in onvangst nemen uit handen van Vlaams minister-president Kris Peeters.

Na een eerste jureringronde selecteerde een vakjury zes bedrijven: Ecorem, Financial Architects, Sky Man International, Vermeiren Princeps, Visys en Waterleau. De deelnemende bedrijven werden beoordeeld op een aantal exportgebonden factoren zoals exportgroei, specifiek exportbeleid en toekomstperspectieven op het vlak van export, maar ook op innovatieve aanpak, omzetgroei en groei van de tewerkstelling.

Financial Architects haalde het omwille van de “solide onderbouwde exportstrategie, professionele aanpak en ononderbroken groeicijfers”, aldus de vakjury. Met klanten die overwegend uit de financiële sector komen, wist het bedrijf de wereldwijde financiële en economische crisis goed te doorstaan en zette het sterke groeicijfers neer. In 2009 realiseerde Financial Architects maar liefst 89 procent van zijn omzet in het buitenland.

Van de negen edities van de Leeuw van de Export behoorde Financial Architects al vier keer tot de genomineerden.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content