Firefox wil surfers waarschuwen voor eerder gehackte sites

© Reuters
Els Bellens
Els Bellens Technologiejournaliste bij Data News

Webbrowser Firefox gaat samenwerken met haveibeenpwned.com om te proberen sites aan te duiden die eerder een datalek te verwerken kregen.

Firefox zou werken aan een functie die gebruikers waarschuwt wanneer ze een site bezoeken die in het recente verleden een datalek heeft gehad. Mozilla, maker van Firefox, gaat daarvoor samenwerken met haveibeenpwned.com, een populaire site waarin gebruikers hun mailadres kunnen intikken, om te zien of het in een van de vele datalekken is blootgelegd. Het nieuws blijkt uit een rapport op GitHub en het werd op Twitter bevestigd door Troy Hunt, de man achter haveibeenpwned.

De code is nog niet afgerond, en ook het concept is nog niet helemaal uitgedacht. Er zou onder meer worden nagedacht over een waarschuwingsballonnetje wanneer gebruikers willen inloggen in een site waarvan gekend is dat ze recent een hack te verwerken kregen. Firefox zou meer geïnteresseerde gebruikers ook extra informatie willen geven over de hacks, onder bijvoorbeeld een ‘Lees meer’ knopje.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content