Fitbit wil smartwatchmaker Pebble overnemen

© Pebble
Wim Kopinga Freelance journalist

Fitbit wil smartwatchmaker Pebble overnemen. Dat schrijft de Financial Times op basis van bronnen die kennis hebben van de onderhandelingen. Fitbit, dat vooral fitnessarmbanden maakt, aast vooral op de expertise van Pebble op het gebied van smartwatches.

Pebble wist als pionier op de smartwatchmarkt in totaal meer dan 40 miljoen dollar op te halen via crowdfundingplatform Kickstarter. Het bedrijf bracht in 2012 al zijn eerste slimme horloge uit, ruim twee jaar voordat Apple een vergelijkbaar product aankondigde. Hoewel er veel gebruikers zijn en ontwikkelaars vooral het open ecosysteem roemen, wist Pebble maar moeilijk door te groeien tot een grote marktspeler.

Zwaar weer

Ondanks dat Pebble veel geld wist op te halen via Kickstarter en ook nog eens een injectie van 15 miljoen aan durfkapitaal kreeg, betaalt Fitbit naar verluidt een lage prijs voor het bedrijf, dat de afgelopen maanden financieel in zwaar weer terechtkwam.

Na de overname zou Fitbit geen plannen hebben om nog nieuwe toestellen van Pebble te ontwikkelen. De Amerikanen hebben vooral interesse in het intelectuele eigendom van de smartwatchmaker.

Fitbit ook niet vrij van problemen

En hoewel Fitbit nu deze overname wil doen, is het bedrijf zelf ook niet vrij van problemen. In 2015 trok het naar de beurs voor 50 dollar per aandeel, maar inmiddels is daar nog maar 8,40 dollar van over. De verdamping van beurswaarde heeft te maken met de slechte resultaten sinds vorig jaar, want wereldwijd heeft de smartwatchmarkt het moeilijk. Voor dit relatief nieuwe segment was 2015 het beste jaar tot nu toe, maar sindsdien gaan de verkopen weer flink omlaag.

(ANP/)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content