Fladdert Flappy Bird straks weer rond op uw smartphone?

© Belga
Michael Ilegems Chef van Knack Focus en KnackFocus.be

De maker van de razend populaire maar snel weer opgedoekte mobiele game Flappy Bird heeft in een interview met het Amerikaanse Rolling Stone gezegd dat hij aan 3 nieuwe games werkt, én dat een terugkeer van Flappy Bird niet helemaal uitgesloten is.

Vorig jaar introduceerde Don Nguyen, een Vietnamees van 28, Flappy Bird, een mobiel spelletje waarbij je obstakels moet ontwijken met een vogeltje. Het werd een ongekend succes. De maker verdiende er grof geld aan, maar kon vanwege de hysterie errond niet meer slapen, kon zich niet meer concentreren en werd voortdurend door paparazzi lastiggevallen aan zijn huis. In februari van dit jaar werd het spelletje uit de appstores gehaald wegens “te verslavend”.

Maar dat betekende niet dat alle Flappy Birds meteen uitgefladderd waren: het spelletje stond (en staat) nog steeds op miljoenen smartphones geïnstalleerd, en op eBay werd tot 100.000 dollar gevraagd voor telefoons met daarop de game. Er zagen ook tal van varianten op Flappy Bird het levenslicht, waaronder ook Vladi Bird en Maggie Bird (van de makers van het Vlaamse tv-programma De Ideale Wereld)

Doordat het spelletje nog steeds op menig mobiel apparaat staat, strijkt Don Nguyen nog altijd een berg advertentiegeld op. Maar in Rolling Stone zegt hij enorm opgelucht te zijn dat Flappy Bird uit de virtuele winkelrekken gehaald werd. Toch sluit hij niet uit dat het spel ooit nog terug zijn weg vindt naar de appstores, op voorwaarde dat er een waarschuwing bij staat: “Please take a break”.

En daar houdt Don Nguyen het niet bij: hij toonde aan Rolling Stone nog drie andere spelletjes waar hij aan werkt: een schietspel met cowboys, het vliegspel Kitty Jetpack en het schaakspel-met-actie-elementen Checkonaut, dat zelfs deze maand nog verschijnt. Alle drie hebben ze een retro-uiterlijk à la Flappy Bird.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content