Flinke omzetgroei voor Xylos

Frederik Tibau expert Digital Innovation & Growth bij Agoria

Bedrijf kocht ook resterende aandelen van Smart@xs.

It-diensten- en opleidingspecialist Xylos heeft in zijn gebroken boekjaar 2009-2010 een omzetstijging van 16 procent kunnen optekenen tot 25 miljoen euro. Het bedrijf heeft ook de resterende aandelen van zijn sectorgenoot Smart@xs gekocht.

Het bedrijfsresultaat van Xylos klokt af op 1,9 miljoen euro. De diensten voor systeemintegratie, waaronder server- en desktopvirtualisatie en it lifecycle management, kenden met meer dan 20 procent de grootste groei. Dat cijfer is opvallend, omdat heel wat it bedrijven sinds de crisis lijden onder een terugval van de investeringen.

“Het voordeel dat wij hebben is dat de domeinen waarin we opereren allemaal in de top vijf staan van de cio”, zoekt algemeen directeur Luc Denayer naar een verklaring. “En ook de migratieprojecten in het zog van Windows 7 hebben dit luik van onze business een forse stimulans gegeven. Rond Windows 7 hebben we trouwens nog heel wat interessante projecten in de pijplijn zitten.”

Xylos heeft ook de resterende aandelen verworven van de kleinere sectorgenoot Smart@xs, een Belgisch bedrijfje dat gespecialiseerd is in portaaloplossingen voor verkoop en marketing op basis van Microsoft Dynamics CRM.

In 2008 had Denayer al een meerderheidsbelang van 60 procent genomen in Smart@xs, intussen is de volledige overname een feit. “Naast Sharepoint kunnen we nu ook CRM aanbieden in ons opleidingspakket”, aldus nog de directeur. “Eén en ander maakt dat we een mooie end to end oplossing kunnen aanbieden aan onze klanten.”

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content