FOD Economie krijgt nieuw WAN-netwerk

Belnet heeft het wide area network van de FOD Economie vernieuwd. Dat netwerk moet sneller en goedkoper zijn en verbindt 14 sites.

De vernieuwing is vergelijkbaar met de vernieuwing die Belnet eind 2017 al voor de FOD Financiën ondernam. Deze keer gaat het om de verbinding van veertien regionale kantoren met de Brusselse hoofdzetel. In totaal gaat het om 1.878 eindgebruikers.

“Op enkele van de locaties van de FOD Economie waren er al verbindingen tussen het gebouw en het dichtstbijzijnde knooppunt van ons netwerk,” zegt Jan Torreele, directeur van Belnet. “Zo kon de FOD Economie op vier locaties gebruikmaken van bestaande lijnen van de FOD Financiën. Er werden ook samenwerkingen gecreëerd via enkele van de Points of Presence van het FedMAN-netwerk, dat de federale overheidsdiensten met elkaar en met het internet verbindt.”

De implementatie duurde ongeveer een jaar. De totale kostprijs van het project bedraagt 855.00 euro, al slaat dat bedrag op de volledige looptijd van het project van vijf jaar. Zonder de synergiëen zou dat bedrag de helft hoger liggen volgens Belnet.

Belnet was de eindverantwoordelijke voor het project, maar werkte hiervoor samen met Smals, de Regie der Gebouwen en de providers van de huurlijnen. Naast een kostenbesparing ligt voortaan ook de surfsnelheid gemiddeld tien keer hoger.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content