FOD Financiën blijft bij McAfee

Guy Kindermans Guy Kindermans is freelance journalist bij Data News.

FOD Financiën selecteerde Belgacom voor het nieuwe security-contract, en behoudt McAfee als anti-virusproduct. Het nieuwe contract omvat twee luiken, respectievelijk voor de beveiligingsinfrastructuur (de firewalls en bijhorende voorzieningen) en anti-virusmateriaal voor de servers en werkposten. De twee luiken vertegenwoordigen een waarde van ongeveer 5,6 miljoen en 800.000 euro, met een looptijd van drie jaar, maximaal tweemaal een jaar verlengbaar. Het lastenboek vroeg uitdrukkelijk om bij een eventuele overstap naar een ander product rekening te houden met het huidige gebruik van McAfee-software. Belgacom had dus de vrije keuze inzake anti-virusmateriaal, maar besloot toch verder te gaan met McAfee. Die keuze zou overigens al zijn gemaakt vooraleer het Sality.gen virus toesloeg bij de FOD Financiën. Wat de security-infrastructuur betreft, voorziet het contract in de vervanging van de huidige apparatuur (waaronder Juniper, Cisco en Infoblox-materiaal) want hergebruik van componenten is niet toegestaan (zelfs geen racks). Vandaag moeten 60.000 gelijktijdige verbindingen per seconde worden voorzien, met in de komende vijf jaar een verhoging tot 256.000 verbindingen. De apparatuur moet ook in staat zijn om virtualisatie te ondersteunen.

FOD Financiën selecteerde Belgacom voor het nieuwe security-contract, en behoudt McAfee als anti-virusproduct.

Het nieuwe contract omvat twee luiken, respectievelijk voor de beveiligingsinfrastructuur (de firewalls en bijhorende voorzieningen) en anti-virusmateriaal voor de servers en werkposten.

De twee luiken vertegenwoordigen een waarde van ongeveer 5,6 miljoen en 800.000 euro, met een looptijd van drie jaar, maximaal tweemaal een jaar verlengbaar.

Het lastenboek vroeg uitdrukkelijk om bij een eventuele overstap naar een ander product rekening te houden met het huidige gebruik van McAfee-software. Belgacom had dus de vrije keuze inzake anti-virusmateriaal, maar besloot toch verder te gaan met McAfee. Die keuze zou overigens al zijn gemaakt vooraleer het Sality.gen virus toesloeg bij de FOD Financiën.

Wat de security-infrastructuur betreft, voorziet het contract in de vervanging van de huidige apparatuur (waaronder Juniper, Cisco en Infoblox-materiaal) want hergebruik van componenten is niet toegestaan (zelfs geen racks).

Vandaag moeten 60.000 gelijktijdige verbindingen per seconde worden voorzien, met in de komende vijf jaar een verhoging tot 256.000 verbindingen. De apparatuur moet ook in staat zijn om virtualisatie te ondersteunen.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content