Fon strikt Deutsche Telekom

Goed nieuws voor gebruikers van Fon. Het netwerk van hotspots kan in één klap tot drie keer groter worden door de deelname van de grootste Duitse telecomoperator.

Vanaf deze zomer zullen twaalf miljoen klanten van Deutsche Telekom lid kunnen worden van Fon. Dat wil zeggen dat Belgen die het netwerk gebruiken, bijvoorbeeld omdat ze klant zijn bij Belgacom, vanaf dan ook in Duitsland gratis kunnen surfen op plaatsen waar er een Fon-hotspot is.

Vandaag telt Fon zeven miljoen hotspots wereldwijd. Het bedrijf sloot in 2011 al een soortgelijke overeenkomst met Belgacom en sinds januari van dit jaar kan het ook bij het Nederlandse KPN.

Concreet wordt er met Fon op je router een tweede netwerk aangemaakt. Je eigen netwerk blijft afgeschermd, het Fon-netwerk staat open voor andere Fon-gebruikers. Wel krijgt je eigen netwerk prioriteit, er wordt dus enkel bandbreedte gedeeld die je zelf niet gebruikt op dat moment.

Wie geen klant is bij een operator die is aangesloten bij Fon kan ook lid worden en het netwerk van hotspots gebruiken. Maar zij moeten zelf een wifi-module aankopen.

De twaalf miljoen klanten van Deutsche Telekom zullen wel niet automatisch aan de hotspots worden toegevoegd. Volgens Fon moeten ze zelf lid worden van Fon en hun ongebruikte bandbreedte beschikbaar stellen.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content