Ford wil veertig elektrische en hybride modellen tegen 2022

© REUTERS
Sebastien Marien Stagiair Data News

De Amerikaanse autobouwer Ford wil in totaal veertig nieuwe elektrische en hybride modellen kunnen aanbieden tegen 2022. Het bedrijf zet daar 11 miljard dollar voor opzij.

Op de Detroit Auto Show in de VS maakte Ford zijn plannen, om significant meer te investeren in hybride en elektrisch, bekend. De 11 miljard dollar die het automerk nu wil vrijmaken, is hoger dan de oorspronkelijk geplande 4,5 miljard dollar.

Ford CEO Jim Hackett, verklaarde dat het automerk het geld wil vrijmaken door kapitaal te verschuiven van zijn sedans naar de nieuwe elektrische en hybridewagens. In welke landen het zijn nieuwe modellen wil uitbrengen, heeft Ford nog niet bekendgemaakt . Het stelde al wel dat een deel van de modellen speciaal voor de Chinese markt zullen bedoeld zijn, en dat een deel van de wagens ook in China zelf zal worden gemaakt.

Zestien van de veertig modellen volledig elektrisch

Concreet zal het bij zestien van de veertig modellen om volledig elektrische wagens gaan. De overige modellen zullen hybridewagens worden. De populaire Focus zal als eerste een elektrisch model krijgen, maar ook andere wagens zoals de F-150 pick-up krijgen een elektrische variant.

De nieuwe aankondiging van Ford is een reactie op de strengere CO2-normen die onder meer in Europa, China en bepaalde staten van de VS worden voorgeschreven. Een andere reden is de populariteit van automaker Tesla die met zijn elektrische sedans en SUV’s een sterk statement maakt in de markt van de elektrische wagens.

Ford is niet de enige autobouwer die plots meer wil investeren in elektrische wagens. Volkswagen maakte in november nog bekend dat het zijn investeringen wil verdubbelen van 20 miljard dollar naar 40 miljard. Ook General Motors, concurrent in de VS, zal tegen 2023 een totaal van twintig nieuwe elektrische modellen lanceren.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content