Forrester: “Tablet bezit in Europa verviervoudigt tegen 2017”

In 2017 zullen 55% van de Europeanen een tablet bezitten, tegenover 14% nu. Dat schrijft marktonderzoeker Forrester in een nieuw rapport.

De analisten van Forrester denkt dat Europese consumenten 147 miljoen tablets zullen kopen in 2017. Vorig jaar waren er dat nog 33 miljoen. Dat schrijven ze in een nieuw rapport, waarvan de technologiewebsite TechCrunch een voorlopige versie kon inkijken. Forrester doet zijn voorspellingen na een bevraging van 13.000 consumenten in Duitsland, Frankrijk, Italië, Nederland, Spanje, het Verenigd Koninkrijk en Zweden.


Opvallend is dat de leeftijd van de gemiddelde tabletkoper daalt. Een kwart van de 18- tot 24-jarigen met een internetverbinding bezit nu al een tablet. Volgens Forrester zal het tabletbezit bij jongeren nog verder toenemen omdat er steeds goedkopere tablets uitkomen zoals Amazon’s Kindle Fire en Google’s Nexus 7, die overigens in België nog steeds niet verkrijgbaar is. Ook bij ouderen groeit de populariteit van tablets. Eén op zes van de Europese 65-plussers bezit er een. Toch blijft voor veel consumenten de prijs een obstakel: een derde van de ondervraagden vindt tablets te duur.


In verhouding tot zijn inwoneraantal heeft Nederland het meeste tabletbezitters van alle Europeanen, met een penetratiegraad van 20% in 2012. Voor Spanje is dit 18%, 16% voor Italië, 15% voor het V.K. en 9% voor Frankrijk. België stak niet in het onderzoek. Vorig jaar werden er volgens onderzoeksbureau Gfk Retail bijna een miljoen tablets verkocht in België.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content