Fors verlies voor Twitter, aantal gebruikers groeit traag

© Reuters

Twitter heeft in het vierde kwartaal een fors verlies geleden: 511 miljoen dollar (377,5 miljoen euro), ten opzichte van 8,7 miljoen dollar een jaar eerder. Bovendien groeit het netwerk traag.

Uit de nieuwste cijfers blijkt dat er het aantal twitteraars steeds langzamer groeit. In het laatste kwartaal van vorig jaar kwamen er slechts 9 miljoen gebruikers bij.

Beursgang

Het resultaat over de laatste drie maanden van vorig jaar bevat een kostenpost van 521 miljoen dollar met betrekking tot de personeelsopties, waarvan het merendeel werd toegewezen voor de beursgang van het bedrijf.

Twitter leed over heel vorig jaar een nettoverlies van 645,3 miljoen dollar in vergelijk met een nettoverlies van 79,4 miljoen dollar in 2012. De omzet steeg van bijna 317 miljoen dollar tot bijna 665 miljoen dollar.

Aandeel

Het is de eerste keer sinds de beursgang van Twitter dat het bedrijf kwartaalcijfers bekendmaakt. Na de bekendmaking daalde het aandeel direct met 12 procent.

In het huidige kwartaal verwacht Twitter een omzet van 230 à 240 miljoen dollar en 145 tot 155 miljoen dollar aan kosten voor personeelsopties. Over heel dit jaar verwacht de microblogsite een omzet van 1,15 tot 1,2 miljard dollar. (Elsevier/Shari Deira/TV)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content