Forse groei voorspeld voor Windows in tablets

© Microsoft

Windows is zeker tot 2019 de sterkste groeier in de markt voor zakelijk gebruikte tablets.

Dat voorziet marktonderzoeker Strategy Analytics. Het marktaandeel van Microsoft in besturingssystemen voor zakelijke tablets zal in 2019 gegroeid zijn tot 18 procent. Nu nog heeft Windows in deze markt een aandeel van 10 procent. Daarmee is Android als marktleider bij lange na niet verslagen, maar Windows vreet wel marktaandeel weg bij dit besturingssysteem. Nu nog draait 68 procent van de zakelijk gebruikte tablets op Android, maar in 2019 is dat gedaald tot 59 procent. iOS groeit in die vier jaar één procentpunt tot in totaal 23 procent.

Het groeiende succes van Microsoft in de zakelijke tabletmarkt is vooral te danken aan Windows 10, dat nu behoorlijk snel in gebruik wordt genomen. Volgens de onderzoekers staan grote organisaties bovendien steeds meer open voor grootscheeps gebruik van tablets. Doordat de software van Microsoft hier al jaren volop wordt gebruikt, verkeert het softwarebedrijf in een comfortabele positie om in deze markt sterk te groeien. Verwacht wordt ook dat komend jaar een groot aantal Windows-tablets op de markt wordt gebracht.

Microsoft heeft hier echter wel een flinke inhaalrace te maken. Het bedrijf heeft de tabletmarkt, die Apple in 2010 met de eerste iPad openbrak, jarenlang links laten liggen.

Bron: Automatiseringgids

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content