Forse kapitaalverhoging bij UnifiedPost

. © istock
Kristof Van der Stadt
Kristof Van der Stadt Hoofdredacteur bij Data News

De UnifiedPost-groep – gespecialiseerd in documentverwerking – heeft een kapitaalverhoging met 6 miljoen euro gerealiseerd. Onder meer PE Group, SmartFin Capital en Cytindus stappen zo in de Belgische holding.

De kapitaalverhoging werd net voor het jaareinde afgerond, maar is pas nu gecommuniceerd door UnifiedPost. Voorafgaand aan de operatie werden de aandelen van het Nederlandse investeringsfonds Nimbus opnieuw door de UnifiedPost-groep overgenomen. Nimbus nam in 2010 nog een meerderheidsparticipatie in UnifiedPost.

Het verse kapitaal zal aangewend worden om de oplossingen en diensten verder te ontwikkelen en uit te rollen in de Benelux én Europa. UnifiedPost biedt momenteel oplossingen aan rond document delivery & processing, financial supply chain, e-identity en credit management . “De nieuwe investering geeft onze onderneming de mogelijkheid om onze cloud-based visie verder uit te bouwen”, zegt Hans Leybaert, ceo van de UnifiedPost- groep.

UnifiedPost werd opgericht in 2000 in België en heeft ondertussen ook kantoren in Nederland, Luxemburg en Roemenië. Bij het bedrijf werken 137 personen, waarvan 15 in research & development. Vorig jaar realiseerde de onderneming een omzet van 17 miljoen euro over zo’n 200-tal klanten. Recent tekende UnifiedPost nog een sectorcontract met Federgon, de Federatie van Interimbedrijven, rond het elektronisch handtekenen van arbeidscontracten. Naast de 120 interimbedrijven bereikt UnifiedPost zo ook duizenden werkgevers en meer dan 500.000 uitzendkrachten.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content