Forse winst voor BlackBerry dankzij patentoverwinning

© Reuters

BlackBerry heeft in het afgelopen kwartaal een forse winst in de boeken gezet. Daarbij profiteerde het Canadese bedrijf van de overwinning in een patentkwestie met chipconcern Qualcomm die 815 miljoen dollar opleverde voor BlackBerry.

De nettowinst in het eind mei afgesloten eerste kwartaal bedroeg 671 miljoen dollar. Een jaar eerder leed BlackBerry nog een verlies van 670 miljoen dollar, vooral als gevolg van een grote afschrijving. De kwartaalomzet kwam uit op 235 miljoen dollar, tegen 400 miljoen dollar in dezelfde periode een jaar eerder.

BlackBerry claimde lange tijd te veel te hebben betaald aan Qualcomm voor licenties voor het gebruik van technologie van het bedrijf. In april werd BlackBerry in het geliik gesteld na een rechtszaak tussen beide bedrijven.

Het bedrijf is bekend van de smartphones met toetsenbord die lange tijd zeer populair waren. Het bedrijf miste echter de boot met zijn modernere toestellen en stootte uiteindelijk zijn hardwaretak volledig af. Er worden nog wel BlackBerry-telefoons gemaakt door andere bedrijven. BlackBerry houdt zich nu bezig met bedrijfssoftware.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content