Fortinet koopt Meru Networks

© Fortinet + Meru Networks
Frederik Tibau expert Digital Innovation & Growth bij Agoria

De Amerikaanse cybersecurityspecialist Fortinet koopt zijn noodlijdende sectorgenoot Meru Networks voor 44 miljoen dollar. Dankzij de overname kan Fortinet SDN-toepassingen toevoegen aan de portfolio.

De ‘redding’ van WLAN-beveiliger Meru Networks door Fortinet moet ook nieuwe kansen creëren om de zakelijke, internationale wifi-markt (die een waarde zou hebben van 5 biljoen dollar) verder te betreden met geïntegreerde en intelligente toepassingen.

Meru Networks heeft het niet onder de markt. In januari nog riep het in Silicon Valley gevestigde bedrijf de hulp in van Deutsche Bank om te bekijken wat de opties waren op de langere termijn, en stootte het bedrijf al 10 procent van zijn personeel af.

Hoewel Meru Networks zich altijd verkocht heeft als één van de topspelers in de snel groeiende WLAN-markt, bleef de verkoop achter en diende het bedrijf vorig jaar nog een verlies van 20,9 miljoen dollar te incasseren.

Fortinet oppert terecht dat de WLAN-technologie van Meru een mooie aanvulling vormt op de eigen FortiAP acces points en FortiWIFI security-toepassingen. Dat de beveiliger zich na deze overname zich ook wat meer kan onderscheiden van Cisco en kleinere start-ups in de boomende security-markt, speelt natuurlijk ook mee.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content