Fortnite lag 7 uur plat door serverproblemen

Kristof Van der Stadt
Kristof Van der Stadt Hoofdredacteur bij Data News

Het nog steeds razendpopulaire battle royale spel Fortnite van Epic Games lag woensdagavond onze tijd ruim 7 uur plat. Ondertussen zijn de serverproblemen opgelost.

Trouwe spelers zullen het beamen: Fortnite heeft al een tweetal weken te kampen met regelmatig terugkerende serverproblemen. Met de 7 uur durende panne van gisterenavond als dieptepunt. De problemen begonnen woensdagavond rond 17 uur Belgische tijd. De servers van de game bleven offline, ‘wegens stabiliteitsproblemen’ aldus de Twitter-account van Fortnite. Er waren ook wereldwijd meldingen met problemen bij het inloggen op de Epic Games Store.

Na ruim 7 uur liet Epic Games weten dat de problemen opgelost waren. Fortnite lijkt te kampen met capaciteits- of schaalproblemen sinds Chapter 3 deze maand startte. Bovendien is er momenteel een Winterfest-evenement waarbij spelers worden beloond voor hun tijd in het spel en het voltooien van extra opdrachten. Denk dan aan nieuwe skins of andere extra bonus items. Eerder deze maand moest Epic al opbiechten dat het problemen ondervond met het uitdelen van deze extra cadeautjes en waren er regelmatig – weliswaar korte – onderbrekingen en downtime voor het spel.

Om spelers te sussen, gaf Epic gisteren via een tweet ook te kennen dat het bedrijf volgende week details zal geven ‘over hoe ze de verloren tijd zullen kunnen inhalen’.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content