Fossil brengt Android Wear smartwatch uit

© Intel
Kristof Van der Stadt
Kristof Van der Stadt Hoofdredacteur bij Data News

Horlogemerk Fossil brengt een smartwatch met Android Wear uit. Ook een slimme armband komt er nog voor de kerstperiode aan, zo maakte de chief strategy officer van Fossil Group bekend op IDF.

Een verrassing is de instap van Fossil in wearables niet bepaald: Fossil kondigde vorig jaar al een partnership met Intel aan. Vandaag maakte Greg McKelvey, chief strategy officer van Fossil Group, op het podium van het Intel Developer Forum duidelijk dat de horlogefabrikant het grootst ziet.

Zo toonde hij heel kort een zilveren Android Wear smartwatch die voor de eindejaarsperiode beschikbaar moet zijn. Het horloge heeft op het eerste zicht veel weg van de Moto 360 van Motorola. Daarnaast komen er ook slimme armbanden en ‘connected watches’ (zonder alle toeters en bellen van een Android Wear horloge) aan.

Veel details gaf McKelvey niet vrij. Behalve dan dat de Fossil Group volgend jaar ook slimme accessoires wil uitbrengen voor de andere merken van de groep waaronder Michael Kors. En dat alle slimme horloges en armbanden draaien op een Intel-platform. Meer technische details en prijsaanduidingen gaven Fossil en Intel nog niet vrij.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content