‘Fouten in Tax-on-Web’

Tax-on-Web, de online dienst voor de belastingaangifte, laat steken vallen.

Tax-on-Web, de online dienst voor de belastingaangifte, laat steken vallen. Verschillende “lijnen” in de aangifte zijn niet geïndexeerd naar het aanslagjaar 2012. Daardoor is het voor sommige mensen niet mogelijk om de elektronische belastingaangifte correct in te vullen.

Dat bericht de website van De Tijd. Belastingconsulent Jef Wellens van Kluwer stelde de fouten zaterdagochtend vast, toen hij enkele aangiftes deed. De programmeurs van de FOD Financiën hebben onder meer steken laten vallen bij de lijnen voor de aangifte van bonussen, giften, de groepsverzekering en het alternatieve pensioensparen. “De maximumbedragen kloppen niet”, zegt Wellens. “De FOD Financiën is vergeten ze te indexeren naar het aanslagjaar 2012.”

Een voorbeeld: voor de vrijstelling van bonussen is het maximumbedrag voor het aanslagjaar 2012 vastgelegd op 2.358 euro. Maar wie dat bedrag ingeeft, krijgt een foutmelding. Tax-on-Web houdt immers rekening met het maximumbedrag voor 2011. Dat ligt op 2.314 euro.

“Ik val uit de lucht”, reageert Francis Adyns, de woordvoerder van de FOD Financiën, tegenover De Tijd. “Ik ben daarvan niet op de hoogte. U begrijpt dat het moeilijk is om hier tijdens het weekend iets aan te verhelpen. Maar maandag zullen we dat onmiddellijk bekijken.”

Zaterdagavond hadden een kleine 10.000 mensen al hun elektronische belastingaangifte ingediend. “Ik ga ervan uit dat slechts een fractie van hen getroffen is”, aldus nog Adyns.

Bron: Belga

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content