Foxconn aast op chipdivisie Toshiba

© Foxconn

Hon Hai Precision Industrie, het moederbedrijf achter Foxconn, wil 25 miljard euro betalen om de chipafdeling van Toshiba over te nemen. Die laatste wil liever aan een Japanse partner verkopen, maar zijn die er wel?

Toshiba is sinds februari op zoek naar een koper voor zijn chipafdeling. Volgens Bronnen van Bloomberg hebben onder meer Hon Hai Precision Industry (Chinees), SK Hynix (Koreaans) en Broadcom (VS) recent een bod uitgebracht. Ook enkele Amerikaanse giganten zoals Apple, Google en Microsoft werden recent genoemd. Maar zowel Toshiba als de Japanse overheid geven de voorkeur aan een verkoop aan een Japans bedrijf.

Die politieke voorkeur maakt het moeilijk voor Hon Hai Precision Industry waarvan de vrees bestaat dat de intellectuele eigendom rond de chiptechnologie zo in Chinese handen valt. De te verkopen chipafdeling focust vooral op flash-geheugen. Het is daarin de tweede grootste ter wereld, na Samsung.

Het Koreaanse Hynix zou dat op zijn beurt willen counteren door gesprekken te voeren met Japanse investeerders om een gezamenlijk bod uit te brengen. Ook voor Amerikaanse overnemers is de deur niet helemaal gesloten. Zo berichtte Reuters vorige maand nog dat een verkoop aan de VS een optie kan zijn.

Toshiba wil met de verkoop geld binnenbrengen. Dat moet het faillissement van Westinghouse compenseren. Een Amerikaanse dochter van Toshiba die actief was in de nucleaire sector.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content