Foxconn betaalt patentvergoeding aan Microsoft

. © .

Microsoft is er in geslaagd een vette vis te laten betalen voor technologie van Microsoft. Hon Hai, het bedrijf achter Foxconn, zal royalty’s betalen om patenten van de softwaregigant te mogen gebruiken.

De licentieovereenkomst slaat op toestellen op Google Android of Chrome OS en komt er op neer dat Hon Hai gepatenteerde technologie van Microsoft mag gebruiken in ruil voor een financiële vergoeding. In praktijk wil dat zeggen dat Microsoft geen rechtszaak zal starten wegens patentschending.

Microsoft is al enkele jaren op kruistocht bij bedrijven die Androidtoestellen maken. Het bedrijf valt Google niet rechtstreeks aan, maar stapt naar partners om hen er op te wijzen dat Android en Chrome patenten van Microsoft schenden en dat ze daar medeplichtig aan zijn. Eerder ondergingen onder meer Samsung, HTC, Acer en LG ook al zo’n regeling.

Hon Hai produceert volgens Microsoft meer dan veertig procent van alle consumentenelektronica, al gaat de licentiedeal weliswaar enkel om producten die gebruik maken van Android of Chrome. Hoeveel het moederbedrijf van Foxconn moet betalen aan Microsoft geeft het bedrijf niet vrij.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content