Foxconn geeft inzet te jonge “stagiaires” toe

Het Taiwanese technologiebedrijf Foxconn heeft toegegeven dat in een van zijn fabrieken in China kinderen van 14 jaar oud aan het werk zijn geweest. Het bedrijf reageerde daarmee op recente beschuldigingen van kinderarbeid door Chinese media en een kinderrechtenorganisatie.

Het Taiwanese technologiebedrijf Foxconn heeft toegegeven dat in een van zijn fabrieken in China kinderen van 14 jaar oud aan het werk zijn geweest. Het bedrijf reageerde daarmee op recente beschuldigingen van kinderarbeid door Chinese media en een kinderrechtenorganisatie. De kinderen waren ongeveer drie weken aan het werk in de vestiging, klinkt het.

Foxconn stelt dat de jongeren als “stagiaires” in de fabriek in Yantai, in het noordoosten van China, te werk werden gesteld, hoewel dat pas vanaf 16 jaar is toegestaan. “Dit is niet alleen in strijd met de Chinese wet, maar ook met het beleid van Foxconn. Wij hebben onmiddellijk stappen ondernomen om de studenten terug te sturen naar hun scholen”, aldus het bedrijf in een verklaring. Volgens Foxconn ging het om een “beperkt aantal” stagiares.

Foxconn is vooral bekend als een belangrijke toeleverancier van Apple, al werkt de betrokken fabriek volgens Foxconn niet voor dat Amerikaanse concern. Eerder raakte Foxconn al in opspraak door verhalen over de slechte arbeidsomstandigheden in zijn fabrieken. Er waren onlangs nog rellen in een fabriek, waarbij 2.000 werknemers betrokken waren. Het bedrijf geeft in China werk aan meer dan een miljoen mensen.

Bron: Belga

Partner Content