‘Foxconn kijkt buiten China’

Foxconn, een van de grootste elektronicaproducten ter wereld, is van plan om zich te concentreren op investeringen in het buitenland. Dat beweren bronnen uit de sector.

Vertrekken in China zit er waarschijnlijk niet in. Ondanks stijgende lonen en strengere regels voor milieu en arbeiders blijft het land een goedkope productieplaats. Wel zou het bedrijf zich beter willen toeleggen op een wereldwijde productieplanning.

Vorige week kondigde Foxconn, ook gekend als Hon Hai Precision Industry, in China een aanwervingsstop aan tot maart. Aanvankelijk werd die stop gelinkt aan de tegenvallende iPhone-productie, wat het bedrijf zelf ontkent.

Maar volgens Digitimes circuleren er nu geruchten dat Foxconn zijn investeringsfocus wil verleggen naar landen als Brazilië, Indonesië, Taiwan en de VS. Het bedrijf zelf reageert niet op het bericht.

Foxconn is wereldwijd vooral bekend als de Chinese producent van de iPhone en de iPad maar maakt ook hardware voor andere grote namen. Het bedrijf ligt echter al jaren onder vuur voor de slechte werkomstandigheden die de laatste tijd in kleine stapjes verbeteren.

Al is het bedrijf hofleverancier bij alle grote namen zoals Dell, Cisco, Nokia, Sony enz… Daarnaast is het vandaag al wereldwijd actief in verschillende vormen. Zo baat het onder meer in Tsjechië een serverfabriek namens Hewlett-Packard uit.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content