France Telecom wedt ook op satelliet

Stefan Grommen Stefan Grommen est rédacteur de Data News.

Ook implicaties voor Mobistar en TV Vlaanderen?

Ook implicaties voor Mobistar en TV Vlaanderen?

France Telecom heeft bij SES Astra capaciteit gekocht om zijn TV-aanbod via satelliet gelijk te trekken met zijn aanbieding via DSL. France Telecom (Orange) wil zijn Orange TV op die manier aantrekkelijker maken voor huishoudens met een zwakke DSL-verbinding. Tegelijk wil het zijn uitzendrechten rentabiliseren. Die worden niet per abonnee maar voor het hele grondgebied berekend.

In tegenstelling tot Belgacom wedt de Franse operator dus op beide platformen voor zijn “triple play” aanbod in Frankrijk: wie geen Orange TV via DSL wil, kan het nog altijd via satelliet nemen.

France Telecom is de moedermaatschappij van Mobistar in België. Gedelegeerd bestuurder Benoit Scheen van Mobistar verklaarde in november aan De Tijd dat zijn bedrijf bekeek om “tv op het vaste net” aan zijn aanbod toe te voegen.

Van zijn kant erkent algemeen directeur Kurt Pauwels van satellietzender TV Vlaanderen nu dat hij werkt aan “commerciële akkoorden” om zijn aanbod te verdedigen tegenover de tv-internet-telefoon-gsm bundels van Belgacom en Telenet. Over die onderhandelingen wil hij wel niets kwijt.

In Frankrijk wordt Orange TV nu uitgezonden via Eutelsat. Door zijn Orange TV-aanbod te gaan uitzenden via een satelliet die ook al Canal+/Canalsat en Foot+ uitzendt, kan Orange zijn satellietabonnees nu gemakkelijk toegang geven tot die kanalen, die DSL-abonnees al langer konden ontvangen.

De uitzendingen zullen via de Astra-satelliet op 19,2 graden oost lopen, één van de satellieten die ook TV Vlaanderen gebruikt.

Orange TV geeft geen abonneecijfers volgens medium. Woordvoerster Anne-Catherine David zegt dat Orange TV nu 1,6 miljoen abonnees heeft in Frankrijk voor DSL en satelliet samen.

BelgacomTV had op 30 september 443.139 abonnees.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content