France Telecom zoekt koper voor Mobistar

France Télécom plaatst vraagtekens bij zijn aanwezigheid in België. Zo zou de Franse telco een koper zoeken voor het beursgenoteerde Mobistar, waarvan het ruim de helft bezit. “In België, Oostenrijk en Zwitserland groeien we niet meer”, zegt het bedrijf. “Dan kan je mee doen aan een consolidatie, ofwel het land verlaten.” De analyse is een gevolg van het herbekijken van de Europese posities van de groep door ceo Stéphane Richard. “Onze portefeuille moet winstgevender worden. Maar in sommige landen wordt geen groei meer opgetekend”, zegt de topman in een interview met persagentschap Dow Jones dat vandaag ook in The Wall Street Journal verschijnt. Hij benadrukt dat de groep een “moeilijk fase” is ingegaan in Europa, met “een business model onder druk”.

France Télécom plaatst vraagtekens bij zijn aanwezigheid in België. Zo zou de Franse telco een koper zoeken voor het beursgenoteerde Mobistar, waarvan het ruim de helft bezit. “In België, Oostenrijk en Zwitserland groeien we niet meer”, zegt het bedrijf. “Dan kan je mee doen aan een consolidatie, ofwel het land verlaten.”

De analyse is een gevolg van het herbekijken van de Europese posities van de groep door ceo Stéphane Richard. “Onze portefeuille moet winstgevender worden. Maar in sommige landen wordt geen groei meer opgetekend”, zegt de topman in een interview met persagentschap Dow Jones dat vandaag ook in The Wall Street Journal verschijnt. Hij benadrukt dat de groep een “moeilijk fase” is ingegaan in Europa, met “een business model onder druk”.

France Télécom bracht zijn activiteiten in Groot-Brittannië al samen met die van Deutsche Telekom. De twee groepen delen ook het netwerk in Polen, en denken erover hetzelfde te doen in Roemenië, Slovakije en Oostenrijk. “Plannen voor een fusie met Deutsche Telekom zijn er niet”, zo verzekerde Richard

Einde maart beleefde het aandeel Mobistar nog een rollercoasterrit door geruchten dat France Telecom een uitkoopbod zou lanceren, zo schrijft De Tijd. Het gerucht won in de loop van de dag aan geloofwaardigheid toen een handelaar een bedrag noemde aan het persagentschap Reuters: France Telecom zou 56 euro per aandeel over hebben voor het nummer twee op de Belgische telefoniemarkt.

Het gerucht deed ook de ronde in Londen op een telecomconferentie van Citibank. Het aandeel veerde heel even 7 procent op. Toen France Telecom liet weten dat ‘er geen enkele operatie rond Mobistar’ bezig is, zakte het aandeel weer weg, om de dag te beëindigen met een verlies van 1,65 procent.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content