Franse Gemeenschap vernieuwt VoIP met Didata

Luc Blyaert was hoofdredacteur bij Data News

Het gaat om een contract van liefst 2 miljoen euro.

Etnic heeft zijn ip-telefonieproject verlengd met Dimension Data. Het gaat om een contract van liefst 2 miljoen euro.

Etnic, voluit ‘Enterprise publique des Technologies Nouvelles en de l’Informations et de la Communication’, was destijds één van de eerste organisaties die overstapten naar een voip-oplossing van Dimension Data met Cisco-apparatuur. Etnic is de it-afdeling van de Franse Gemeenschap die zich onder andere toelegt op alle onderwijsinstellingen in het Franstalige landsgedeelte.

In het nieuwe contract is het onderhoud voorzien van de huidige ip-oplossing alsmede de aankoop van nieuwe apparatuur en de integratie. Opmerkelijk is dat Dimension Data de enige aanbieder was. Het contract van ruim 2 miljoen euro is eind maart toegekend. De overeenkomst loopt over 3 jaar, 2 keer verlengbaar met een jaar. In totaal gaat het om 4.000 toestellen.

Het gaat Dimension Data voor de wind. Onlangs won de integrator het Natacha II-netwerkcontract bij de Europese Commissie, goed voor 196 miljoen euro. En ook in het recent toegewezen contract van Irisnet voor het Brussels Gewest is het de belangrijkste onderaannemer van Mobistar. De totale waarde daarvan wordt geschat op 100 miljoen euro.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content