Franse IT-problemen hinderen overschrijvingen BNP Paribas Fortis

© belga

Er zijn momenteel technische problemen bij BNP Paribas Fortis waardoor de bank geen overschrijvingen naar andere banken kan uitvoeren. De oorzaak van de IT-problemen ligt in Parijs.

Een betrouwbare bron meldt aan Data News dat de betalingen sinds gisterenochtend niet meer lukken. Aanvankelijk was dat ook het geval voor betalingen binnen BNP Paribas Fortis en Fintro, momenteel zou het enkel nog gaan om overschrijvingen naar rekeningen van andere banken. Zo leert onze redactie dat tenminste één groot Belgisch bedrijf momenteel haar lonen nog niet naar alle werknemers kan storten. Betalingen met betaalkaarten blijven wel mogelijk.

Bij BNP Paribas Fortis bevestigen ze de moeilijkheden. “We zijn op de hoogte van het probleem” zegt hoofdwoordvoerder Hans Mariën. De problemen zouden zich vooral voordoen in Parijs.

De bank zegt dat de oorzaak ligt bij een intern IT-incident dat invloed heeft op het telecommunicatienetwerk van de bank. Dat zou gisteren al vrij snel zijn geïdentificeerd en hersteld, maar door bijkomende technische controles kon de dienstverlening niet worden hervat.

Update 12 uur:

BNP Paribas Fortis laat in een bijkomende verklaring weten dat de problemen intussen zijn opgelost. De bank verwacht dat de dienstverlening in de loop van de dag weer normaal zal werken en biedt haar excuses aan voor het ongemak.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content