Franse poot knaagt aan RealDolmen-resultaten

Stefan Grommen Stefan Grommen est rédacteur de Data News.

Het eerste kwartaal van RealDolmen kreeg een negatieve kwak vanuit Frankrijk.

Het eerste kwartaal van RealDolmen kreeg een negatieve kwak vanuit Frankrijk.

De omzet van RealDolmen zakte in het eerste kwartaal met 17,4 procent in vergelijking met vorig jaar. In België waren de resultaten best degelijk, zo getuigt de stijging van de omzet in diensten met 0,7 procent. De daling van inkomsten situeert zich vooral in Frankrijk en in mindere mate ook Luxemburg (vooral de banksector). De productomzet zakte met maar liefst 48,4 procent, “na een uitzonderlijk sterk eerste kwartaal in 2011”.

In een persbericht stelt ceo Bruno Segers daarover: “In een sector waar schaal een rol speelt, worden onze Franse activiteiten door hun omvang sneller beïnvloed door de recessieve economie. Focussen op de openbare sector blijkt in Frankrijk tijdens een verkiezingsjaar eveneens een nadelige zet te zijn.”

De voorspellingen voor het volledige boekjaar zijn dan ook niet zo rooskleurig. Het bedrijf verwacht sowieso lagere productinkomsten dan vorig jaar. Wel zal de Belgische poot zeker blijven groeien, zelfs in een moeilijke economische context. In het buitenland zal de druk op de inkomsten dit jaar “aanzienlijk” worden.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content