Free Record Shop in het rood door SAP

Free Record Shop is voor het eerst in zijn bestaan in de verliezen beland. De cd- en dvd-keten schuift de schuld in de voeten van SAP.

Free Record Shop is voor het eerst in zijn bestaan in de verliezen beland. De cd- en dvd-keten schuift de schuld in de voeten van SAP.

De onderneming, sinds haar oprichting in 1971 uitgegroeid tot de grootste muziekverkoper van Nederland en ook zeer aanwezig in België, kampte met oplopende kosten. Dit kwam vooral door de moeizame invoering van een nieuw softwaresysteem – al erkent het bedrijf ook wel de sterkere concurrentie met als gevolg lagere winstmarges.

Free Record Shop boekte een nettoverlies van 795.000 euro, zo blijkt uit cijfers die anderhalve week geleden zijn gedeponeerd bij de Kamer van Koophandel. Vorig jaar kwam nog een jaarwinst van 2,7 miljoen euro in de boeken terecht. De omzet steeg wel, van 322 miljoen naar 325 miljoen euro.

De onderneming kon naar eigen zeggen minder omzet boeken doordat nieuwe SAP-software voor de bevoorrading van de Free Record-winkels nog niet naar behoren functioneerde. Het bedrijf wacht daarom met de invoering van de programmatuur bij dochteronderneming Van Leest. In het huidige boekjaar verwacht Free Record Shop een herstel van de omzet bij de winkels onder de eigen naam, onder meer door aanpassingen in de software van de Duitse fabrikant SAP.

Pijnlijk detail bij dit alles: op de site van SAP is nog steeds een persbericht van 2006 terug te vinden waarop met veel bravoure het binnenhalen van de klant Free Record Shop aangekondigd wordt. In dat bericht zei Free Record Shop nog dat het in ‘SAP for Retail’ de best mogelijke oplossing zag om zijn logistiek naadloos te integreren in de business processen en de sales en bevoorrading beter te aligneren.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content