FSMA wil uitleg van Belgacom in zaak-Bellens

De Autoriteit voor Financiële Diensten en Markten (FSMA) gaat Belgacom vragen waarom de telecomgroep eind juni geoordeeld heeft dat de informatie over de inverdenkingstelling van topman Didier Bellens niet meteen moest worden meegedeeld aan de markt.

De Autoriteit voor Financiële Diensten en Markten (FSMA) gaat Belgacom vragen waarom de telecomgroep eind juni geoordeeld heeft dat de informatie over de inverdenkingstelling van topman Didier Bellens niet meteen moest worden meegedeeld aan de markt. Dat heeft de woordvoerder van de financiële toezichthouder aan De Tijd gezegd.

Bellens werd op 21 juni formeel in verdenking gesteld wegens passieve corruptie bij de verkoop van een Belgacom-gebouw. Volgens het gerecht gebeurde die verkoop beneden de marktprijs en kreeg Bellens in ruil voordelen van de kopers. Belgacom deed pas vorige week donderdag, en dan nog na een perslek, een mededeling over de zaak.

De vraag luidt of er koersgevoelige informatie in het spel was. Daarover laat de FSMA zich niet uit. Maar donderdag bewoog het aandeel van de Bel20’er amper (-0,34 procent). Belgacom liet ook weten dat “zijn rechten volledig gevrijwaard zijn”.

Bron: Belga/De Tijd

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content