Fujitsu, Atos en Dimension Data winnen Europees EIPSOS-contract

© .
Kristof Van der Stadt
Kristof Van der Stadt Hoofdredacteur bij Data News

Het consortium Itineris met voorop Fujitsu Belgium wint het ict-contract bij de Europese dienst voor extern optreden (EDEO). Het contract wordt geraamd op 45 miljoen euro.

De Europese dienst voor extern optreden (EDEO) is in essentie de diplomatieke dienst van de EU. De EDEO moet het buitenlands beleid van de Europese Unie samenhangender en doeltreffender maken om Europa meer invloed in te wereld te geven. De informatica van de dienst zal de komende vier jaar geleverd worden door het consortium Itineris. Dat wordt aangestuurd door Fujitsu Belgium met Atos en Dimension Data als partners. Het raamcontract (‘EIPSOS’) wordt geraamd op 45 miljoen euro en kan na de looptijd van vier jaar nog twee keer met een jaar verlengd worden.

Het gaat om de levering van verschillende informaticadiensten, inclusief het project management, de ondersteuning van de eindgebruikers en het dagelijkse beheer van de ict-infrastructuur zoals de installatie, configuratie en het onderhoud. Zowel Fujitsu, Atos als Dimension Data zijn al jarenlang dienstverlener van verschillende Europese instellingen.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content