Fujitsu investeert 1,5 miljard euro in cloud

Guy Kindermans Guy Kindermans is freelance journalist bij Data News.

De Japanse ict reus Fujitsu investeert stevig in de uitbreiding van zijn wereldwijd clouddiensten aanbod.

Een jaar na het wereldwijd aanbieden van zijn ‘Cloud Initiative’, gaat het Japans ict-bedrijf Fujitsu in de periode tot 2016 een bijkomende 200 miljard yen – 1,459 miljard euro – investeren in een significante uitbreiding van de capaciteit van deze dienstverlening. Deze investering zal zowel Fujitsu’s capaciteit inzake publieke (+77% capaciteit in 2014) als private IAAS dienstverlening ten goede komen, met nieuwe datacenters in de VS, Groot Brittannië, naast datacenters in onder meer Spanje en Portugal. Op basis van het in2013 overgenomen RunMyProcess biedt Fujitsu tevens wereldwijd een PAAS dienstverlening aan.

In het kader van zijn clouddiensten voorziet Fujitsu tevens een Cloud IT management as a service (samen met CA Technologies), een cloud backup (in partnership met eVault) en een cloud infrastructuur (op basis van Fujitsu, OpenStack en VMware technologie).

In de loop van 2014 zal Fujitsu ook in meer landen een ‘managed hosting’ dienstverlening aanbieden, terwijl het in november 2013 aangekondigde ‘cloud integration platform’ zich momenteel in een ‘early adopter’ fase bevindt.

Met dit alles poogt Fujitsu zijn deel van de cloud computing markt te veroveren – een markt die in 2016 wereldwijd goed zou moeten zijn voor 86 miljard dollar, aldus Frost & Sullivan, met een samengestelde groei op jaarbasis van 33,4 procent. Wat IAAS betreft zou de jaarlijkse groei in de periode 2013-2016 ongeveer 40 procent moeten bedragen.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content