Fujitsu lanceert Android-smartphone in Europa

Frankrijk is het eerste Europese land waar Fujitsu een Android smartphone zal introduceren. De Stylistic S-01 is een mobiele telefoon bedoeld voor oudere gebruikers.

Tot nu toe was Fujitsu enkel op de Japanse smartphonemarkt actief . De Japanse ict-leverancier kondigt aan dat het de Stylistic S-01 smartphone in Frankrijk zal lanceren in samenwerking met Orange. Het is een toestel uit Fujitu’s smartphonelijn voor senioren.


De Stylistic S-01 draait op Android 4.0 en heeft een een singlecore Qualcomm MSM8255 1,4 GHz processor. De smartphone heeft een aantal kenmerken die het gebruik voor oudere mensen moet optimaliseren. Zo biedt het 4-inch touchscherm met een resolutie van 800 x 400 pixels een unieke tactiele feedback waardoor gebruikers er even hard op moeten drukken als op fysieke knoppen. De grafische interface is ook aangepast met grotere pictogrammen en een vereenvoudigde lay-out. Fujitsu voorzag de Stylistic S01 van een alarmfunctie. Gebruikers in nood kunnen hiermee omstanders waarschuwen. De smartphone is ook uitgerust met audiotechnologie die de stem van de beller beter verstaanbaar maakt.


De Fujitsu Stylistic S-01 heeft 4 GB opslaggeheugen dat kan worden uitgebreid door middel van een micro-sd-geheugenkaartje. Het toestel ondersteunt wifi, bluetooth en gps. Op de achterzijde is een 8,1 megapixel camera geïntegreerd. De voorzijde is uitgerust met een 0,3 megapixel camera voor videochatten. De batterij heeft een capaciteit van 1800mAh. De Stylistic S-01 heeft een IP 58-rating. Het betekent dat de mobiele telefoon bestand is tegen stof en waterbestendig is tot een diepte van 1 meter. Het toestel meet 130 x 64 x 10,9 mm en weegt 130 gram.


De Fujitsu Stylistic S-01 zal in Frankrijk verkrijgbaar zijn via Orange vanaf juni. Of de smartphone ook in andere Europese landen te koop zal zijn is nog niet bekend. Fujitsu België heeft nog niet beslist om het toestel bij ons te introduceren. “Het moeilijkste is een goede telco partner te vinden. Dat is tot nu toe alleen gelukt in Frankrijk met Orange,” zegt een woordvoerder van Fujitsu België.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content