Fujitsu: opslag op maat voor de business

Marc Husquinet Marc Husquinet is redacteur van Data News.

Met zijn nieuw DX S3-platform voor opslag en zijn CS 8000-platform voor gegevensbescherming wil Fujitsu de opslag beter afstemmen op de behoeften van de business.

Met zijn nieuw DX S3-platform voor opslag en zijn CS 8000-platform voor gegevensbescherming wil Fujitsu de opslag beter afstemmen op de behoeften van de business.

Met 4 nieuwe leden in zijn Eternus DX S3-gamma (DX100, DX200, DX500 en DX600) maakt Fujitsu de I/O-prestaties maar liefst 5 keer beter, wordt de bandbreedte 3 keer zo groot en verdubbelen de interne busprestaties ten opzichte van de vorige versies. Bovendien werd het gebruik van de opslagcapaciteit opgetrokken naar 90%, tegenover 40 tot 50% nu.

Om deze doelen te bereiken werden er 4 technologische vernieuwingen doorgevoerd: een 64-bit SMP multicore multithread, een grotere DRAM-cache, Flash Cache opslagcontrollers, een SAS3 interface en 16 G Fibre Channel (Infiniband als optie). Daarbij komen nog een geautomatiseerd systeem voor het beheer van de servicekwaliteit (zodat de business zijn prioriteiten kan bepalen op het vlak van SLA’s) en de NAS- en SAN-ondersteuning op één enkele controller. In 2014 verschijnen er ook nieuwe functies, zoals transparante failover, een snellere reconstructie van defecte schijven, compressie/deduplicatie en Infiniband. Verwacht wordt dat ze tegen half december beschikbaar zullen zijn.

Ondertussen onthult Fujitsu zijn nieuw uniform platform voor back-up en archivering Eternus CS 8000, dat wordt gekenmerkt door een performantere deduplicatie, een maximale schaalbaarheid (150 TB per uur voor de back-up- en restore-snelheid en tot 15 PB opslag zonder compressie), een verbeterde disaster resilience (met asynchrone replicatie bovenop de synchrone mirroring) en een cloud gateway (die transparante replicatie in cloud mogelijk maakt). Er worden drie modellen aangeboden: CS 8200, CS 8400 en CS 8800.

In het kader van zijn jaarlijkse Forum stelde Fujitsu een nieuwe FlexFrame Orchestrator voor om de ERP van SAP en SAP Hana transparant te kunnen combineren in één package. Ook stelde het bedrijf zijn Primequest-servers voor die specifiek ontwikkeld werden voor SAP Hana, want ze beschikken over een in-memory capaciteit tot maar liefst 12 TB. Tot slot stelde Fujitsu zijn Cloud Integration Platform voor om het beheer, de integratie en de aggregatie van clouddiensten te waarborgen.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content