Fujitsu sluit ontslagen niet uit

De reden voor de ontslagen zou niet liggen in de overname van het Siemens-deel door Fujitsu van de vroegere joint venture, maar in de huidige economische malaise.

De reden voor de ontslagen zou niet liggen in de overname van het Siemens-deel door Fujitsu van de vroegere joint venture, maar in de huidige economische malaise.

De woordvoerder van het Duitse hoofdkantoor van Fujitsu Siemens: “Er is momenteel nog geen definitieve beslissing gevallen over een mogelijke reorganisatie, maar als dat gebeurt zal het gaan om een kleine herstructurering en niet om massaontslagen. Er zullen zeker geen volledige vestigingen gesloten worden.”

Dat de woordvoerder ontslagen ‘niet wil uitsluiten’ ligt volgens hem niet zozeer aan de [Japanse overname], maar vooral aan de huidige economische malaise: “Ook wij worden geconfronteerd met de globale financiële crisis. Wij merken dat vooral op de zakelijke markt. Natuurlijk biedt de huidige crisis ook ook kansen. Als twee banken moeten fuseren, zullen ze een nieuwe infrastructuur nodig hebben.”

De eerste personeelswijziging is, zoals gemeld, het opstappen van Bernd Bischoff, ceo en president van Fujitsu Siemens Computers. Aan dit vertrek zouden ‘persoonlijke redenen’ ten grondslag liggen. Wereldwijd heeft Fujitsu- zo’n 10.000 mensen in dienst.

Op termijn zullen de producten van de vroegere joint venture niet meer onder de merknaam Fujitsu Siemens worden verkocht, maar onder de merknaam Fujitsu. De woordvoerder: “De overname moet 1 april zijn afgerond. Daarna is er een overgangsfase van zo’n zes maanden. Daarna wordt de merknaam van onze producten veranderd in Fujitsu.”

Gisterenochtend werd bekend dat Fujitsu Siemens Computers volledig in Japanse handen komt. Fujitsu betaalt Siemens 450 miljoen euro voor de Duitse helft van hun joint venture Fujitsu Siemens Computers. De overname moet op 1 april 2009 rond zijn.

In samenwerking met Computable

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content