Fujitsu stelt zich open voor cloud

Marc Husquinet Marc Husquinet is redacteur van Data News.

Fujitsu Technology Solutions maakte bekend hoe het tegenover de cloud staat.

In navolging van zijn concurrenten maakte Fujitsu Technology Solutions zopas bekend hoe het tegenover de cloud staat.

Meteen wordt benadrukt dat het bedrijf is ontstaan uit de samenwerking tussen Fujitsu Siemens Computers, specialist in infrastructuurproducten, en Fujitsu Services, dat zich bezighoudt met it-diensten. Cloud impliceert volgens het bedrijf een stevige basisinfrastructuur, die gezien wordt als enabler (servers, netwerk, enz.), van applicaties, beveiligingstools en professionele diensten, vooral dan om de overgang naar cloud in het kader van een ecosysteem gemakkelijker te doen verlopen.

Daarnaast stelde het bedrijf zijn Portable Zero Client MZ900 voor, een usb-stick om toegang te krijgen tot al zijn diensten, zowel de gegevens als de applicaties, vanuit een pc die is uitgerust met een gewone dsl-verbinding. De veiligheid is verzekerd dankzij de versleutelde verbinding, de bescherming bij het wegschrijven van de software Zero Client Remote en de beveiligde gegevensopslag.

Maar op lange termijn vindt Fujitsu Technology Solutions dat “de computer uw dienaar moet zijn, niet uw meester”, aldus Satoru Hayashi, executive vice chairman van Fujitsu. Hayashi heeft een ‘human centric’ wereld voor ogen, waar de gegevens afkomstig van uiteenlopende bronnen (computers, sensors, mobiele terminals, enz.) worden verwerkt in cloud om het leven van de mens in alle opzichten te vergemakkelijken (gezondheid, werk, enz.). “Het internet of things is de toekomst”, voegde cto Joseph Reger er nog aan toe.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content